24 Haziran 2011
Sayı: SİKB 2011/24

 Kızıl Bayrak'tan
Eylemli dayanışmayı yükseltelim, mücadeleyi büyütelim!
Anayasal hayaller ve gerçekler!
YSK’ya tepki dalga dalga...
AKP Ortadoğu’da efendilerine sorun çıkarmıyor
Sivas’ın hesabını sormak için alanlara!
2 Temmuz hazırlıklarından....
KESK baskıları protesto etti
Meclisteki “sendikacılar”
kime hizmet ediyor?
Kamu TİS sürecinde işçiler ihanet kokusu alıyor
Taksim’de 15-16 Haziran yürüyüşü!
Metal işçileri süreci değerlendirdi
ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ile yoğunlaşan devlet terörü üzerine konuştuk...
Alaattin Karadağ davası sürüyor
Geçen bir dönemin dersleriyle yeni döneme çok yönlü hazırlık!
Liseli gençlik’ten LYS protestoları
Sokaktan “güvenoyu” yok!.
İngiltere’de burjuvazi pervasız saldırıya,
işçi sınıfı genel greve hazırlanıyor
Suriye’de rejim zorlanıyor
Hatay’da bir
Hollywood hikâyesi
Essen’de “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” gecesi başarıyla gerçekleşti
Kapitalist ahlak timsali Melih Gökçek’ten inciler
Gümüşköy Platformu içerisinde yer alan SES İzmir Şube Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Ergün Demir ile konuştuk.
“Kayıpların sorumluları mecliste!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

12 Haziran genel seçimlerinden galip çıkan AKP hükümetinin ilk işi Hopa'da yarım kalan işini tamamlamak oldu. Hemen birkaç gün sonra başlayan polis operasyonlarının hedefinde Hopa'daki devlet terörünü protesto edenler vardı. Birçok ile yayılan operasyonlarda gözaltına alınan onlarca kişi tutuklanarak zindanlara atıldı.
İkinci hamle ise Kürt halkına yönelikti. Kürt halkının düzenin nice engelini aşarak milletvekili seçtiği Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürdüler. Böylelikle bir kez daha YSK eliyle Kürt halkının iradesini kaba biçimde çiğnemeye kalktılar.
Şu sıralar ortaya çıkan somut olguların da ayrıca kanıtladığı gibi, bu karar tümüyle siyasi bir tercihin ürünüydü. Dicle'nin Kürt halkının haklı davasını savunduğu bir konuşmasından dolayı verilen hapis cezası, başka bir haksızlığın dayanağı yapıldı. Dolayısıyla bu karar özünde düzenin Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik bir saldırısıdır. Onu yok etmeyi ve bastırmayı hedeflemektedir.

Kürt halkının en meşru hak taleplerini inkar edenler, bu haklar uğruna mücadele edenleri de en acımasız yöntemlerle bastırmaya çalışıyorlar. Fakat onyılları bulan ve büyük bedeller pahasına verilen mücadelesiyle Kürt halkı teslim olmadı, olmayacaktır. Bu saldırılar ters tepecek, fiili-meşru-militan mücadeleyle kazanan Kürt halkı olacaktır.

Düzenin zor ve zorbalıkla ezmeye çalıştığı Kürt halkının yanında olmak günün en acil görevlerindendir. Bu nedenle gazetemizin ön kapağından Kürt halkıyla eylemli dayanışma çağrısını yükselttik.

***

Önümüzde devletin katliam geleneğinin en vahşi halkalarından olan 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü var. Dinci-faşist güçlerin kullanıldığı bu vahşi katliam devlet tarafından tezgahlanmış ve göz göre göre 35 aydın yakılmıştır. Hedeflerinden biri de Kürt halkı gibi onyıllar boyunca inkara ve imhaya uğrayan Alevi emekçileri olan bu katliamın yıldönümünde sermaye devletinden hesap sormak için mücadele alanlarına çıkılmalıdır.
2 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında başta Sivas'ta katliamın yapıldığı yerde yapılacak merkezi eylem olmak üzere ülke çapında bir dizi yerde etkinlikler gerçekleştirilecek. Eylem ve etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere kizilbayrak.net'ten ulaşabilirsiniz.

***

Ekim Gençliği'nin yaz dönemini kapsayan 132. sayısı çıktı. Eksen Yayıncılık büroları ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.